“Anytime you’re with a dog one of you is training the other”
Tim Taken

ASSISTENTIEHONDEN en BLINDENGELEIDE HONDEN

Assistentiehond en Blindegeleide honden

Als freelance medewerker ben ik nauw betrokken bij Bulters+ Mekke
Tijdens het programma gaat er veel tijd zitten in het trainen van de hond. Het dagelijkse leven wordt een aaneenschakeling van leermomenten en doelen om van jouw en je hond een perfect samenwerkend team te vormen aangepast aan je eigen mogelijkheden en doelen. Meer informatie zie folder.
In opdracht train, begeleid en coach ik mens en hond met als doel een goede samenwerking tot stand te laten komen tussen jou en je hond.

Wat is een assistentiehond?

Een assistentiehond is een hond die geleerd heeft een persoon met een beperking te helpen met het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden, of in staat is bij bepaalde beperkingen de persoon vooraf te waarschuwen of het waarschuwen van hulpdiensten.

Elke assistentiehond bezit een aantal basisvaardigheden. Bulters + Mekke vindt het belangrijk om deze aan te vullen met die vaardigheden die aansluiten op de beperkingen en behoeftes van de cursist. Deze extra op de persoon gerichte vaardigheden worden in onderling overleg bepaald.

Een assistentiehond is naast de praktische ondersteuning ook belangrijk op sociaal-emotioneel vlak. Binnen ons programma maken wij hier gebruik van.

Wat is een blindengeleidehond?

Blindengeleidehonden worden opgeleid om mensen met een visuele beperking veilig naar het gewenste doel te brengen. Met een blindengeleidehond kan men zich zelfstandig verplaatsen, obstakels vermijden en onafhankelijk en veilig aan het verkeer deelnemen. Daardoor loopt men vaak meer ontspannen en sneller dan met een stok. Naast al deze voordelen is een blindengeleidehond echter ook een trouwe kameraad die gezelschap biedt en de sociale contacten met anderen bevordert.

06 - 23 50 32 76
info@dogunlimited.nl

Heerlen - Zuid-Limburg