“Je kunt voor geld een
heel mooie hond kopen,
maar niet het kwispelen
van zijn staart.”
Josh Billings
Amerikaans humorist 1815-1885

WORKSHOPS en VAKANTIEHELP YOUR DOG HEAL ITSELF

"Help your dog heal itself"
Cursus door Caroline Ingraham Toegepaste Zoopharmacognosie: gedomesticeerde dieren en dieren in gevangenschap in staat stellen tot zelfmedicatie middels het aanbieden van essentiële oliën, kruiden en mineralen.

Frijke Dijkstra en Miriam Beckers (Dog Unlimited) organiseren de cursussen Canine Gateway 1 en Canine Gateway 2.

Docent: Caroline Ingraham
Datum: 6 en 7 juli 2018: Canine Gateway 1
8 juli: Canine Gateway 2
Tijd: 09.30 – 17.00 uur

Locatie : Ruinerwold

Kosten: workshop deel 1 € 300,00 incl. koffie, thee, lunch en na afloop een hand-out
Kosten: workshop deel 2 € 300,00 incl. koffie, thee, lunch en na afloop een hand-out (deelname kan alleen wanneer ook deel 1 gevolgd is)

Aanmelden via:
info@dogunlimited.nl
info@frijkedijkstra.nl

Zodra je je aangemeld hebt via de mail, sturen we je het inschrijfformulier toe. Het aantal plaatsen is beperkt en we merken dat de interesse groot is. Wil je verzekerd zijn van deelname, stuur dan zo snel mogelijk het inschrijfformulier terug. Deelname vindt plaats op basis van volgorde van ontvangst van het inschrijfformulier en de betaling. Dus wacht niet te lang!

Hallo iedereen,

Het is ons gelukt om Caroline Ingraham naar Nederland te halen!!!!!

Caroline bestudeert al tientallen jaren zelfmedicatie bij dieren, ook wel Zoopharmacognosy genoemd. Zoopharmacognosy gaat ervan uit dat dieren (in het wild) heel goed in staat zijn zo nodig  zelf de nodige medicijnen uit de ‘natuur’ te selecteren. 

Echter dieren die in gevangenschap leven of gedomesticeerde dieren hebben veelal geen toegang tot deze natuur. Binnen de toegepaste Zoopharmacognosy worden deze dieren, wanneer er hiervoor een aanleiding is, hiertoe weer in staat gesteld door ze essentiële oliën, kruiden en mineralen aan te bieden. Om zo de eigen gezondheid effectief te kunnen beïnvloeden en daarmee het welzijn te bevorderen.
Caroline geeft zowel les aan eigenaren van huis- en boerderijdieren als professionals in het veld van dierenwelzijn, zoals dierenartsen. Op basis van wetenschappelijk en observationeel onderzoek, wordt Toegepaste Zoopharmacognosie steeds meer geaccepteerd als een hedendaagse en geaccepteerde therapie in veterinaire kringen.

Caroline geeft cursussen in tal van landen over de hele wereld en is zeer regelmatig spreker op internationale congressen. Ze schrijft artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en heeft een aantal boeken op haar naam staan. Als je meer wilt weten over haar visie, werkwijze en cursussen, deze zijn te vinden op haar website www.carolineingraham.com.

Eind vorig jaar hebben we zelf een cursus bij haar in Engeland gevolgd. Ons enthousiasme was zo groot, dat we Caroline hebben gevraagd naar Nederland te komen.
De organisatie van de cursussen ligt bij Frijke Dijkstra en Miriam Beckers. We zijn met Caroline overeen gekomen te beginnen met twee cursussen voor honden. Deze zullen plaatsvinden op 6,7 en 8 juli (noteer het alvast in jullie agenda!!). Als de animo erg groot blijkt te zijn, dan zal er gekeken worden of er een vervolg kan komen. We overwegen daarbij, naast cursussen voor honden, ook cursussen voor paarden en mensen te organiseren. Mocht je hierin interesse hebben, laat het ons dan weten.

Op 6 en 7 juli wordt de cursus ‘Canine Gateway 1’ gegeven.
Het deelnemersaantal hiervoor is maximaal 25 - 30 mensen.
‘Canine Gateway 2’ kan aansluitend gevolgd worden. De voorwaarde is dat je Canine Gateway 1 al gedaan hebt. Er zijn 6 plaatsen in deze cursus beschikbaar.

Wat je leert in Canine Gateway 1

  • Het verschil tussen Zoopharmacognosy en toegepaste Zoopharmacognosy.
  • Hoe communicatie via de geurentaal de gezondheid van de hond kan bevorderen.
  • Hoe de zelf-selectiemethode voor honden werkt en hoe de antwoorden te leren lezen.
  • Hoe geur en smaak worden gebruikt om homeostase te bereiken.
  • Hoe plantenextracten een fysieke en psychologische functie kunnen hebben.
  • De oorsprong van gedragsproblemen te begrijpen.
  • Waarom sommige honden zichzelf vergiftigen en waarom zuivering zo belangrijk is.
  • Hoe uw hond zelf de juiste dosering bepaalt en hoe deze toe te dienen.
  • Hoe een therapeutische omgeving te creëren. 


Wat je leert in Canine Gateway 2
Tijdens deze cursus werk je met een andere cursist rechtstreeks samen met een hond. Dit onder supervisie van Caroline. De andere vier cursisten zijn op dat momentwaarnemers. De cursisten wisselen de hele dag door van rol.  Observatie is, samen met de kennis van de remedies essentieel om te kunnen zien wat de behoeften zijn van het dier. Deze vaardigheden worden in de loop van de tijd ontwikkeld en vragen veel oefening. Aan het einde van de cursus ontvang je feedback van Caroline en ben je in staat veilig en effectief te werken met je eigen dier(en).

06 - 23 50 32 76
info@dogunlimited.nl

Heerlen - Zuid-Limburg