“Anytime you’re with a dog one of you is training the other”
Tim Taken

WORKSHOPS en VAKANTIEHERSENWERK VOOR HONDEN

Hersenerk voor HondenWorkshop “Hersenwerk voor Honden” 
€ 50,- deelname met hond/€ 35,- deelname zonder hond

Samen leren puzzelen met je hond Durven jullie de uitdaging aan?
De workshop en de opbouw hiervan is zo samengesteld dat elke hond kan leren puzzelen op zijn eigen tempo,  niveau en fysieke mogelijkheden. Door te puzzelen met je hond worden zijn hersenen aan het werk gezet en wordt de hond gemotiveerd en gestimuleerd om zelf na te denken.

Het is een leuke en ontspannende activiteit om samen met je hond te doen. Gedurende de workshop wordt er ruim voldoende aandacht besteed om te leren kijken naar je hond en hoe deze zijn zintuigen gebruikt en hoe je hem daarin het beste kunt begeleiden. Het is een leuke manier om je hond nog beter te leren kennen en in zijn (dagelijkse) behoeften te voorzien.

Wat is “Hersenwerk voor Honden”?
“Hersenwerk voor honden zijn puzzels die de zintuigen en het zenuwstelsel van honden prikkelen en daarmee de hersenen aan het werk zetten” www.hersenwerkvoorhonden.nl

Hersenwerk voor Honden is naast dat het een leuk tijdverdrijf voor hond en mens is, ook een zinvolle bezigheid die het probleemoplossend vermogen van de hond stimuleert; leert de hond onder de juiste begeleiding zelfbeheersing aan, zorgt voor focus en mentale inspanning.

Hierdoor ontstaat er rust in het hoofd van drukke reactieve honden, kunnen angstige honden hun angst verkleinen of overwinnen.

Vertoont je  hond gedrag waar jij  of je  omgeving niet zo blij mee zijn ook dan kan hersenwerk voor honden ondersteuning bieden als onderdeel van training of gedragstherapie.

Ook honden die tijdelijk rust nodig hebben door bijv een operatie of blessure en zelfs misschien revalidatie nodig hebben kunnen door het aanbieden en oplossen van puzzels hun energie in goede banen leiden en daarmee in hun dagelijkse  behoeften van uitdaging en activiteit voorzien en daarmee verveling voorkomen. Dit stimuleert het herstellend vermogen.

Hoe werkt dat dan Hersenwerk voor Honden?
Eenvoudig gezegd is Hersenwerk voor Honden het oplossen van puzzels; de kunst is echter om de juiste puzzel in de juiste moeilijkheidsgraad aan te bieden voor jouw hond passend bij dat moment of doel. Met andere woorden, puzzelen moet je leren! Zowel het zelf maken en het  aanbieden van een puzzel als ook het oplossen van puzzel moet geleerd worden. Het doel van Hersenwerk voor Honden is dat je hond zelf de puzzel gaat oplossen (in samenwerking met jou) om het lekkers of het speeltje te bemachtigen door, zelf na te denken en met zijn neus te zoeken, te trekken, maar natuurlijk kan er ook geschoven en geduwd worden met zijn poten. Je start net als bij kinderen, met het aanbieden van eenvoudige puzzels (hapsnap puzzels) die langzaam opgebouwd worden in moeilijkheidsgraad (hersenkrakers) al naar gelang het leervermogen van je hond. Honden gaan mits de puzzel goed wordt aangeboden en opgebouwd passend bij het niveau van je hond op dat moment en voor het doel waar je de puzzel voor aanbiedt, helemaal op in het spel. Zo vraagt elke hond en elke situatie om een andere puzzel; Hersenwerk voor Honden is dus maatwerk!

Voor de meeste honden is 10 minuten hersenwerken per dag voldoende om zich helemaal happy te voelen. 

Nieuwsgierig geworden en wil je leren hoe je zelf puzzels kunt maken van relatief goedkoop (of zelfs wegwerpmateriaal) die passen bij de behoeften en voorkeuren van je hond, zonder dat je hond en jij vervallen in frustratie en ergernis? Neem dan de uitdaging aan en kom puzzelen met je hond!

Meer informatie? folder Hersenwerk voor honden

 

06 - 23 50 32 76
info@dogunlimited.nl

Heerlen - Zuid-Limburg