“Anytime you’re with a dog one of you is training the other”
Tim Taken

ASSISTENTIEHONDEN en BLINDENGELEIDE HONDENONDERSTEUNING

Ondersteuning

Naast het trainen van hulphonden en blindengeleidehonden coach en begeleid ik ook:

Honden voor mensen/ kinderen met een vorm van autisme.
Op een professionele, hondvriendelijke en bewuste manier een hond inzetten om mensen/kinderen te motiveren mee te werken aan hun eigen proces van zelfredzaamheid en zelfstandigheid.De hond  wordt getraind om zich geheel op de client te richten. De hond biedt veiligheid en is op en top een maatje, die zich laat aaien en knuffelen, ook al gaat het misschien soms wat hard. Bij woede of angst zal de hond de client juist opzoeken om deze hierin te ondersteunen waardoor de client steeds sneller zal herstellen van deze emotie en op termijn de aanvallen zelfs zullen doen verminderen.

De speciaal getrainde relatie met de hond zorgt voor meer zelfwaardering bij de client waardoor er makkelijker contacten gelegd kunnen worden buiten de veilige grenzen. De
communicatieve vaardigheden kunnen worden vergroot doordat de hond de client kan gaan stimuleren tot praten.

Bij kinderen die de neiging tot weglopen hebben kan de hond het kind blokkeren en daardoor helpen stoppen en hem/haar weer in het hier en nu halen.

Wetenschappelijk bewezen:
Hulphond verjaagt stress bij kinderen met autisme.
In "Artikelen/Wetenswaardigheden" meer informatie hierover.

Therapie traject kind en hond ( meer info volgt)
Onderzoek naar de Therapeutische werking van huisdieren in Nederland is gering. In het buitenland is men daar verder mee. Contact met honden kan positief werken zonder dat men de hond zelf bezit. Te denken valt hierbij aan verschillende vormen van AAT (Animal Assisted Therapy), waarbij honden kunnen worden ingezet bij het ondersteunen van een bepaalde therapie.

Mensen die problemen ondervinden op psychisch en/of psychosociaal gebied
Deze honden kunnen bijdragen tot de verbetering van het welbevinden en de geestelijke gezondheid van mensen. Het leven en samenwerken met een hond geeft meer structuur, zorgt voor beweging, kan eenzaamheid bestrijden en sociaal contact bevorderen. Het leven met een hond brengt verantwoordelijkheidsbesef met zich mee en kan het gevoel van eigenwaarde vergroten. Belangrijk aspect bij het teamcoachingsprogramma is dat de zorg en het welzijn van de hond in overleg met het baasje goed gewaarborgd zijn. 

Bij elke individuele aanvraag zal gekeken worden naar het meest passende opleidingstraject.

06 - 23 50 32 76
info@dogunlimited.nl

Heerlen - Zuid-Limburg